Seks kjappe med Gjertrud

Hvorfor søkte du på NorPalSawa 2016?
Jeg hadde lyst på et eventyr og å komme meg ut av komfortsonen. Jeg tenkte at det var en unik mulighet til å oppleve den arabiske verden og å lære medisin på andre premisser enn de trygge rammene i Norge. Jeg så det også som en mulighet til å bli kjent med og forstå bedre hverdagen til flyktninger. Det tror jeg blir mer og mer relevant og en nyttig erfaring uansett hva slags lege man blir.

Hva husker du best fra oppholdet?
Det er vanskelig å velge, men en ting jeg husker veldig godt er da Åsmund og jeg fikk være med Mohanad for å feire Eid med familien hans. Det var helt fantastisk å få komme så tett på tradisjonene og familielivet i Palestina. Jeg kommer aldri til å glemme deres gjestfrihet. Mohanads familie bor i Jerusalem, så vi fikk også muligheten til å se byen fra et lokalt perspektiv.

Fortell om en opplevelse under oppholdet som gjorde inntrykk på deg
En opplevelse som gjorde inntrykk på meg, var da vi var i flyktningleiren og hadde aktiviteter for barna. Vi lekte stafett og noen av barna som ikke hadde fått plass på sommerleiren, begynte å kaste stein mot oss. Vi spurte dem om de ville være med og leke, og det ville de! Da var de snille som lam. Det var et tydelig eksempel på barn som kjedet seg og som da fant på ugagn, men som egentlig bare var som barn flest og ville være med.

Hva savner du mest?
Jeg savner aller mest folkene. Vi ble en veldig fin gjeng både palestinere og nordmenn. Man kommer hverandre nære etter å ha opplevd så mye sammen og vært sammen intenst i en måned.

Hva var din favorittutflukt, og hvorfor?
Favorittutflukten min var nok turen til Bethlehem og Hebron. Det å være i Bethlehem var veldig spesielt fordi man jo har et inntrykk og forhold til byen etter mange år med julefeiring i Norge. Det var veldig rart å være i Norge igjen i julen og se en julekrybbe og tenke «Der har jeg vært». Fra Bethlehem dro vi til Hebron som nok var den utflukten som gjorde sterkest inntrykk på meg. Der fikk vi tydelig se diskrimineringen som pågår daglig. For eksempel fikk ikke våre palestinske venner lov til å gå gjennom det samme check-pointet som oss, men måtte gå en halvtime rundt til et annet – uten noen tydelig grunn. Senere på dagen besøke vi Abraham og Sarahs grav som ble et slags tydeliggjøring av deler av årsaken til at det alltid har vært konflikt i dette området. Graven var delt i en jødisk og en muslimsk del.

Hvorfor vil du anbefale prosjektet videre?
Jeg oppfordrer alle til å søke på dette prosjektet. Det er en unik mulighet til å oppleve en annen kultur, lære mer om verden, om medisin og ikke minst om seg selv.

7 kommentarer om “Seks kjappe med Gjertrud

  1. cialis reviews The involvement in the 20 July 20 1944, plot against Hitler of leaders of the Abwehr German military intelligence , including its head, Admiral Wilhelm Canaris, prompted Hitler to disband the Abwehr and make the SD the sole intelligence service of the Third Reich

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.