Seks kjappe med Karine

Hvorfor søkte du på NorPalSawa 2016?
Jeg søkte fordi jeg syntes det hørtes ut som et spennende prosjekt, med en unik mulighet til å bli kjent med arabisk kultur og oppleve Israel-Palestina konflikten fra innsiden.

Hva husker du best fra oppholdet?
Jeg husker veldig godt hvor god kjemi vi fikk fra starten, vi hadde allerede etablert kallenavn fra dag to. Og fellesfrokostene hver dag var stas.

Fortell om en opplevelse under oppholdet som gjorde inntrykk på deg
En opplevelse som gjorde inntrykk var når jeg og Magnus var hos Bashar for å feire Eid med hans familie i Tulkarem, en liten by som ligger tett ved Separasjonsmuren. Under denne helgen var det stadige strømkutt, og jeg husker vi sto på takterrassen og så hele Tulkarem lagt i stummende mørke, mens byen på andre siden av Seperasjonsmuren lyste opp. Israel forsyner Vestbredden med strøm og vann, så her fikk vi oppleve et hverdagslig aspekt av Okkupasjonen. I Norge er jo stabil tilgang på strøm og vann noe vi tar for gitt.

Hva savner du mest?
Folka og de gode samtalene. Og billig falafel, ikke minst.

Hva var din favorittutflukt, og hvorfor?
Det er vanskelig å svare på, alle utfluktene var spesielle på sitt vis. Jeg syns særlig Jerusalem skårer høyt. Man skal lete lenge for å finne en by med en mer salig blanding av religioner, historie, dill og jall. Det som er så synd var at kun tre av palestinerne fikk lov å reise til byen.

Hvorfor vil du anbefale prosjektet videre?
NorPal-Sawa er en unik mulighet til kulturutveksling og til å lære om Midtøsten-konflikten. Hvis du er på utkikk etter en sommer utenom det vanlige og vil bli kjent med kule folk er det ingen tvil om å søke. Jobbe skal du gjøre resten av livet!

 

 

7 kommentarer om “Seks kjappe med Karine

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.