Seks kjappe med Tord


Hvorfor søkte du på NorPalSawa 2016?
Det som gjorde at prosjektet fanget interessen min i første om gang, var et ønske om å lære mer om den spesielle politiske situasjonen i Midtøsten. Men vel så viktig var å møte arabisk kultur og flotte mennesker, spise god mat og få nye inntrykk. Jeg var så heldig å snakke med to tidligere deltakere, noe som inspirerte veldig til å søke.

Hva husker du best fra oppholdet?
Da Magnus R og jeg fikk feire Id sammen med familien til Ahmad. Vi følte oss utrolig priviligerte da de åpnet hjemmet sitt for oss i tre dager, selv om de aldri hadde møtt oss. I løpet av noen timer besøkte vi familiemedlemmer i 22(!) husstander i landsbyen der de bodde. Det er første og siste gang jeg har opplevd at «å stikke innom i fem minutter» betyr akkurat det.

Fortell om en opplevelse under oppholdet som gjorde inntrykk på deg
De hverdagslige aspektene ved å leve med okkupasjon og undertrykkelse. Ikke de dramatiske hendelsene som når norske overskrifter, men små ting som kan tynge en ned over tid. Spesielt den begrensede bevegelsesfriheten palestinerne har selv innad i sitt eget land. Vi møtte en mann som hadde bodd noen år i Japan, og han kunne fortelle oss at han hadde kjørt nesten uten stans i tre dager, bare fordi han kunne. Slike historier er ydmykende og gir nytt perspektiv.

Hva savner du mest?
Det er folka jeg savner mest. Den gode gjengen vi var med nordmenn og palestinere, med masse herlige personligheter. Og frokostene vi spiste i leiligheten, det var alltid en god start på dagen.

Hva var din favorittutflukt, og hvorfor?
Vanskelig å svare på, for alle turene var så utrolig bra på sitt vis. Den første langturen til Ramallah/Jerusalem var veldig artig. Vi var på utekonsert med Palestinas mest populære artist, der unge som gamle danset og det var kjempestemning. Plutselig spiste vi shawarma («kebab» i Norge) klokka fire på natta. Visse ting kjenner ingen grenser, altså.

Hvorfor vil du anbefale prosjektet videre?
Det er en kjempemulighet til å oppleve Palestina, og få innblikk i et helsesystem som skiller seg fra det norske. Du er garantert å møte masse flotte folk og oppleve ting du vil ha med deg resten av livet. Hvis du kunne tenke deg en minneverdig sommer i 2017, så er det ikke noe å lure på. Søk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.