Seks kjappe med Oda

Hvorfor søkte du på NorPalSawa 2016?
Jeg søkte NorPal Sawa fordi jeg ville oppleve arabisk kultur, samt kanskje se medisinske tilfeller man ikke ser så ofte i Norge, få nye venner og ha en sommer litt utenom det vanlige

Hva husker du best fra oppholdet?
Noe av det jeg husker best var det gode samholdet vi hadde, nordmennene allerede ved første frokost og med palestinerne jo mer vi pratet sammen, lærte ting om og av hverandre og utfordret fordommer både den ene og andre hadde.

Fortell om en opplevelse under oppholdet som gjorde inntrykk på deg
En opplevelse som gjorde inntrykk på meg, var da jeg skulle måle opp hvor langt det skulle løpes under en morostafett med barna i Balata. En, to, tre, fire meter, fem, seks, sju, en tomhylse. Midt i veien vi skulle leke på var det et tegn på at barna ikke bare vokser opp i et tett bebygd område, men et område preget av krig og konflikt.

Hva savner du mest?
Jeg savner mest alle menneskene, måltidene sammen, de gode diskusjonene og samtalene og de dårlige vitsene.

Hva var din favorittutflukt, og hvorfor?
Min favorittutflukt, som egentlig ikke var en utflukt, var å feire Id med Linn, Nasma og familien hennes. Selv om det ble mange daddelkaker var det utrolig koselig å bli så godt tatt imot av en hel familie under deres høytid. Tenk om din familie på en dags varsel skulle ha to utlendinger med dere i tre dager. Det var virkelig en unik opplevelse som jeg ikke tror vil skje igjen så ofte.

Hvorfor vil du anbefale prosjektet videre?
Hvis man vil ha en givende og opplevelsesrik sommer er det virkelig verdt å bli med på prosjektet. Man får et unikt innsyn i det å leve i et okkupert område i den moderne verden, man får økt forståelse for en kultur man ikke er i til vanlig, og ikke minst blir man godt kjent med mange nye mennesker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *