Eidfeiring med Bashar – Karine og Magnus G

FB_IMG_1469121921569

Karine og Magnus tilbragte tre dager i landsbyen Attil, en time nord for Nablus, for å feire eid sammen med Bashar og familien hans.

Eid er en viktig islamsk høytid, men fungerer i praksis som et maraton av småkakespising, familiebesøk og kaffeslabberas. Det ble altså mye hilsing på diverse slektninger, og så altfor mye småkaker (mange ble gjemt i lommene). Arabere er utrolig gjestfrie, og det er vanskelig å takke nei – plutselig sitter man der med en rykende fersk daddelkake uten egentlig å ha skjønt hva som skjedde. Magnus, som hater kaffe, endte opp med sju kopper i magen innen dagen var omme.

På onsdagen bar turen plutselig til Dødehavet. En ting som er verdt å vite om palestinere er at de gjerne planlegger litt mindre/er litt mer spontane enn vi er vant til. Og har et litt annet tidsbegrep. Så klokka 5 satte følget seg i bilen for å kjøre til Dødehavet, som er i underkant av to timer unna. Det er vanskelig å forklare hvor avslappende det er å flyte rundt i vannet mens sola går ned, men vi kan forsøke ved å vise et bilde. Alle anbefales å ta seg en flytetur.

20160706_194117

Mens mange av de andre norske deltakerne fikk servert tradisjonelle palestinske retter i lange baner på selveste eid-kvelden, ble det KFC på denne gjengen hos noen slektninger av Bashar. Så der satt de, Karine og Magnus G, og feiret at ramadan var over med hver sin frityrstekte kyllingvinge i hånda. Klokka var godt over midnatt, men det var det ingen utenom nordmennene som enset. Nevnte vi annet tidsbegrep?

Alt i alt hadde vi tre fantastisk fine dager sammen med Bashar og familien! Det er utrolig interessant å få oppleve en helt annen kultur på så nært hold som vi fikk, og vi er veldig takknemlige for at vi fikk denne muligheten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.