Solnedgang i Palestina

image

Veldig mange av solnedgangene her i Palestina er som tatt ut fra et av de tusen bildene som finnes av solnedganger. Det er for eksempel ikke noe særlig skyer som kan skape en dramatisk solnedgang, som man gjerne ser i Norge.

På mange måter er solnedgangen et godt tegn her. Det er tid for bønn. Ved Ramadan, fastemåneden i islam, er det tid for dagens første måltid, og gjerne hele familien er samlet.

Andre gruer seg til solnedgang. For når mørket kommer, kommer også de israelske soldatene for å ransake husene, og arrestere noens far, sønn eller bror.

Hvorfor skjer dette? Jo, fordi solen går ned bak en bakketopp. Mange av bakketoppene på Vestbredden er nemlig bosatt av israelere, og bosetterne ser på de arabiske beboerne i dalen nedenfor seg som en sikkerhetstrussel. Og siden palestinere må følge militær lov, er de skyldige til det motsatte er bevist.

Jeg hadde også gruet meg til solnedgang hvis de som bodde på toppen rett over huset mitt hadde lett etter hva det skulle være for å arrestere pappa. Det slipper vi heldigvis i Norge. Vår bekymring er kun om de regnskyene vi ser i horisonten vil skygge for solnedgangen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *