Førstehjelpskurs i Balata

En av gruppene i Balata som har fått opplæring i førstehjelp.
En av gruppene i Balata som har fått opplæring i førstehjelp.
Hjerte- og lungeredning prøves ut i praksis.
Hjerte- og lungeredning prøves ut i praksis.

Flyktningleiren Balata, som ligger i ytterkanten av Nablus, er et av stedene på Vestbredden som har manglende tilgang på helsehjelp. En klinikk med to leger skal håndtere 30.000 flyktninger. Særlig under disse omstendighetene kan det være livreddende å ha kunnskap om basal førstehjelp.

For å øke kunnskapen om håndtering av akuttsituasjoner arrangerer vi derfor førstehjelpskurs for barn og ungdom i Balata mellom 10 og 16 år. Kurset gjennomfører vi sammen med de ti palestinske medisinstudentene vi jobber med.

I løpet av fem timer lærer vi barna blant annet å tilkalle hjelp, hjerte- og lungeredning og håndtering av større blødninger. Dagen avsluttes med casetrening, der barna får prøvd seg i praksis. Barna drar hjem med et førstehjelpsskrin og kunnskapen de trenger for å bruke det.

Barna får opplæring i å sikre frie luftveier.
Barna får opplæring i å sikre frie luftveier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *