Beskyttende tilstedeværelse

Sebastian Rennerskog
Sebastian Rennerskog

Organisasjonen Ecumenical Accompaniment Programme in Palestine and Israel (EAPPI) jobber med beskyttende tilstedeværelse på Vestbredden. Siden 2002 har over 1500 frivillige fra store deler av verden vist solidaritet med palestinere som utsettes for vold og trakassering av de ulovlige bosetterne.

Vi møter Sebastian Rennerskog, en svensk sykepleier som de siste månedene har jobbet med dette i den lille landsbyen Yanoun på Vestbredden. Landsbyen har omkring 80 innbyggere, og en stor andel av disse er barn. I den lille byen er stemningen spent grunnet de israelske bosetterne. Ved å være tilstede i områder som Yanoun ønsker organisasjonen å tvinge bosetterne til å oppføre seg bedre, og dermed forhindre angrep på sivile innbyggere.

Ifølge Rennerskog begynner en vanlig dag med en gåtur rundt i byen for å demonstrere at de er på jobb. Deretter følger de palestinske barn til skolen deres, og forhindrer at bosettere trakasserer skolebarna. I tillegg gir det barna en trygghet i en hverdag der de sliter med konsentrasjonsvansker grunnet frykten for soldater eller bosettere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *