Velkommen til det offentlige

Watani
Watani

 

Et av de offentlige sykehusene som studentene hospiterer på er Watani Public Hospital. Dette står i sterk kontrast til privatsykehuset på andre siden av byen, som vi tidligere har skrevet om. På Watani er det kun 80 senger og på grunn av økt tilstrømning av pasienter er det stadig flere som må sendes hjem igjen uten tilstrekkelig behandling, forklarer sykepleier Dina som arbeider her.

– Det vekker frustrasjon å se slitne pasienter i varmen som går glipp av optimal behandling, sier Dina.

En av grunnene til at sykehuset er så overfylt er at det offentlige sykehuset tilbyr gratis helsehjelp, hvis man betaler sin offentlige helseforsikring.

– Man betaler for forsikringen etter evne. Månedlig vil en lege betale rundt 150 kroner for forsikringen, mens en som er arbeidsledig vil betale rundt 50 kroner, sier sykepleieren.

I tillegg til sengeplasser mangler mye essensielt utstyr.

– Sykehuset får månedlige forsyninger med livsnødvendige medisiner og utstyr. Dette importeres av det palestinske helsedepartementet. Grunnet mangel på ressurser blir ikke ting som antibac, engangsutstyr og andre vanlige artikler prioritert.

Dette senker kvaliteten på helsehjelpen og faren for smitte øker, forteller sykepleieren. Det gir henne imidlertid håp at helsedepartementet har satt opp et nytt prøveprosjekt med datamaskiner.

– Fire datamaskiner skal gi de ansatte ulike kurs om hygiene, rutiner i nødsituasjoner, sykdommer og andre sentrale temaer. Dette vil forhåpentligvis bedre situasjonen for både de ansatte og pasientene, sier sykepleieren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.