Vil stanse trakassering i Hebron

Yousef Natsheh
Yousef Natsheh

I Hebron jobber menneskerettighetsaktivisten Yousef Natsheh for Christian Peacemaker Teams (CPT). Den ikke-voldelige organisasjonen tilkalles når de ulovlige bosetterne eller de israelske soldatene trakasserer den palestinske befolkningen i Hebron.

– Situasjonen her forverres hver dag. Nå har vi minst fem hendelser i uka, der vi må ut for å hjelpe, sier Natsheh.

For mellom 500 og 800 ulovlige, jødiske bosettere er det satt inn flere tusen israelske soldater som beskyttelse. Disse beskytter utelukkende bosetterne, ikke palestinerne.

– Hvis et barn kaster stein mot soldatene reagerer de med tåregass og lydbomber. De arresterer barn ned i 10-årsalderen og kan holde dem i varetekt i timesvis. En annen konsekvens er at de må stenge skolene og sende barna hjem på grunn av tåregass.

Ved slike hendelser forsøker CPT å gripe inn og filme situasjonene som oppstår for å kunne publisere det på nettet.

– Noen ganger avhenger arbeidet vårt av soldatenes humør, siden de kan arrestere oss på falskt grunnlag eller ikke slippe oss gjennom de tilfeldige sjekkpunktene som er satt opp av «sikkerhetsmessige» grunner.

CPT samler tallene i rapporter, som publiseres hvert trimester. Les mer om arbeidet til organisasjonen her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.