Seks kjappe med: Mathilde

Hvorfor søkte du på NorPalSawa 2017?

Jeg hadde lenge hatt lyst til å dra til Midtøsten. Israel-Palestina-konflikten har alltid fascinert og forvirret meg, så da jeg hørte om NorPal-Sawa visste jeg at dette var en mulighet jeg ikke kunne gå glipp av.

Hva husker du best fra oppholdet?

Den enorme gjestfriheten, den fantastisk gode maten, de herlige folkene og de mange utfluktene. Og ikke minst da vi tok med oss 120 barn uten svømmeferdigheter på badeland.Fortell om en opplevelse under oppholdet som gjorde inntrykk på deg:

Jeg husker spesielt godt da vi var i Jerusalem under opptøyene som oppstod da israelerne stengte Al-Aqsa-moskeen. Vi ble invitert hjem til en palestinsk medisinstudent og fulgte med på opptøyene på tv mens de foregikk noen hundre meter unna. Det var merkelig å se hvor normalt det hele virket for familien samt innse at dette er en del av deres hverdag.

Hva savner du mest?

Folkene, uten tvil.

Hva var din favorittutflukt, og hvorfor?

Jerusalem. Det er en by fylt med massevis av kultur og historie samt en atmosfære som er helt spesiell. Jeg anbefaler alle å dra dit!

Jeg må også nevne utflukten til Dødehavet. Lite kan sammenliknes med å flyte rundt på ryggen i oljetykt vann i flere timer og være fullstendig avslappet.

Hvorfor vil du anbefale prosjektet videre?

Fordi det er en fantastisk mulighet til å oppleve Palestina på en måte man aldri vil få igjen. Det er et sommereventyr man ikke vil gå glipp av, og man får et helt unikt samhold både med de palestinske og de norske medisinstudentene.

 

7 kommentarer om “Seks kjappe med: Mathilde

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.