Seks kjappe med Vilde

 

Hvorfor søkte du på NorPalSawa 2016?
Jeg søkte på NorPalSawa fordi konflikten mellom Palestina og Israel var så absurd for meg. Det virket som det måtte være noe her vi ikke forsto. Det kunne liksom ikke være så åpenbart hvem som hadde rett og hvem som hadde feil uten at det internasjonale samfunnet intervenerte. Jeg er dessverre ikke noe klokere nå. Men jeg fikk i det minste bekreftet at det er så absurd som det virker. At det er så åpenbart hvem som har rett og hvem som har feil, og at dette er en maktdemonstrasjon verdenssamfunnet stille lar passere.

Hva husker du best fra oppholdet?
Det jeg husker best er antakelig dagen i Hebron. Stemningen i byen var ekstremt preget av at de israelske bosetningene var i selve byen. De palestinske deltakerne fikk ikke gå gjennom samme check point som oss for å spise lunsj, så de måtte gå en times lang omvei. I check pointet de gikk gjennom fikk to av guttene holdt våpen rettet mot seg ved to anledninger. Å se hvor slått ut og lei seg de var da de kom for å møte oss var hjerteskjærende.

Fortell om en opplevelse under oppholdet som gjorde inntrykk på deg
Jeg tror en av de opplevelsene som gjorde mest inntrykk på meg er den samme som jeg skrev om på bloggen under oppholdet (http://bit.ly/2kI1bXq). Samtalen med en av jentene i om hvorfor de ikke kan gå rundt alene på de to fjellene Nablus ligger mellom. Jeg trodde hun snakket om en gjenkjennelig følelse av sårbarhet som mange har følt på. Men hun snakket om noe jeg aldri har måttet ta stilling til – nemlig risikoen for å bli kidnappet eller drept fordi den Israelske hæren kjører en politikk om å agere først, undersøke etterpå.

Hva savner du mest?
Jeg savner deltakerne og kveldene og diskusjonene i leiligheten. Jeg savner å snakke åpent om sex, likestilling, kjønnsidentitet, seksualitet, alkohol, religion og normer med mennesker fra en helt annen virkelighet enn min egen. Jeg savner å bli utfordret på og å utfordre tankesett, antakelser og stereotypier. Jeg lærte utrolig mye om meg selv og at progressiv ungdom er progressive overalt i verden.

Hva var din favorittutflukt, og hvorfor?
Min favorittutflukt var nok til Ramallah for å se konserten til Mohammad Asaf – Palestinsk vinner av Arabic Idol. Å se alle disse menneskene være så utrolig stolte og fulle av energi er noe jeg kommer til å huske lenge. Utflukten til Bethlehem og Dødehavet var også fantastisk. Det var veldig kult å få omvisning på det psykiatriske sykehuset i Bethlehem. Likevel var nok de helt vanlige stundene med hele gjengen nok det som var mest minneverdige.

Hvorfor vil du anbefale prosjektet videre?
Jeg vil anbefale alle til å ta seg tid til å besøke Palestina uansett. Når det er sagt er det noe unikt ved å reise med NorPalSawa. Du får reise med en interessert gjeng nordmenn, og ikke minst møte en helt fabelaktig gjeng palestinere å henge med som man kan stille alle mulige spørsmål. Mange går rundt med tanker og ideer og meninger om Midtøsten generelt og Palestina-Israelkonflikten spesielt. Å reise dit og se det førstehånds var veldig lærerikt. Jeg håper virkelig å reise tilbake om ikke så altfor lenge.

 

7 kommentarer om “Seks kjappe med Vilde

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.