Eidfeiring med Nasma – Linn og Oda

Her er en oppsummering av vår opplevelse av eidfeiring med Nasma. Det er absolutt noe å skrive hjem om!

Første dag møtte vi onkel Jalal. Familien driver gård nord på Vestbredden. På grunn av gjerdet ligger nå halve gården palestinsk side, resten ligger på israelsk side. Dermed må Jalal og arbeidere ha tillatelse til å komme seg til egne landområder og til jobb.

Etterhvert nærmet det seg tid for å bryte fasten for siste gang. Familien satt klar rundt bordet fullt av musakhan, brød med løk og kylling. Startskuddet gikk endelig da det ikke lenger lød surer fra minareten i nabolaget, men allahu akbar. Moren til Nasma kan virkelig lage god mat!

På første dag av eid skal man besøke så mye familie som mulig, så vi pyntet oss med nye klær og litt sminke. I løpet av dagen ble det derfor mange familiebesøk med mye kaffe, heldigvis i små kopper som rommer ca en halv desiliter, og mange daddelfylte småkaker, ma’moul. Ved midnatt var det tid for middag. Det smakte veldig godt med grillet kylling, løk, tomat, hummus og en liten salat etter en lang dag med søtsaker!

DSC_0260

Neste dag møtte vi Karine, Magnus G og Bashar, og etter en is i Tulkarm tok vi turen opp til ruinene ved Mintar. Der var det også et museum vi var innom hvor de utstilte ting fra palestinsk historie. Blant annet hørte vi om at i gamle dager gikk det jernbane fra Istanbul sørover via Haifa, Nablus og Gaza til Kairo. Enn om palestinerne hadde hatt samme bevegelsesfrihet i dag som for 100 år siden…

På ettermiddagen dro vi på fornøyelsesparken Megaland. Karuseller er tydeligvis like stas i Palestina som i Norge, for det var mange folk og lange køer.

Det siste måltidet vi fikk hos moren til Nasma var fylte vinblader. Som alltid smakte maten strålende! Etter maten fikk vi prøvd oss litt på arabisk dans, både dabke og til Nancy Ajram.

Tusen takk for oss! Vi har hatt det supert med Nasma, og det har vært hyggelig og lærerikt å være med henne og familien hennes. Det har vært mange gode samtaler med Nasma selv, brødrene hennes, kusinene hennes og resten av familien.

Hvis du får muligheten til å feire eid med en muslimsk arabisk familie selv, ikke la den gå ifra deg! Vi har hatt det supert!

10 kommentarer om “Eidfeiring med Nasma – Linn og Oda

  1. Ask your doctor if they are aware of any existing discounts or coupon codes that may be available, as sometimes these offers are extended upon receipt of a sample from your doctor s office priligy dapoxetine review He has to admit that the imitation ability of North America is quite good, and it looks quite a few

  2. tamoxifen alternatives 2021 However, consensus guidelines and reviews of the topic recommend obtaining baseline ultrasonography early in the first trimester to confirm gestational age, and again at 18 20 weeks for an anatomic survey with Doppler evaluation of uterine arteries if there is a high potential for superimposed preeclampsia or intrauterine growth restriction.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.