Seks kjappe med Katinka

Katinka Taule er en 23 år gammel og studerer i Trondheim. Les mer om henne i dagens «seks kappe med NorPal-Sawa»

Katinka buss

Hva husker du best fra prosjektet?
Det jeg husker best fra prosjektet er menneskene. Palestinere er et fantastisk folkslag, utrolig gjestfrie og imøtekommende!

Fortell kort om en vanskelig opplevelse?
Jeg synes den vanskligste opplevelsen var da vi skulle krysse et sjekkpunkt på vei til Jerusalem. Det var veldig lang kø, og som hvite nordmenn ble vi sluset forbi av israelere med maskingevær, med beskjed om «å passe på passene våre». Det føltes helt absurd å skulle slippe forbi køen bare fordi vi har den nasjonaliteten og hudfargen vi har. Jeg orket hvert fall ikke å møte øynene til resten av køen..

xxUeaXFPrA7yjXYD7blE-lj6ZrbJXttppyBwMBE50MI
Hva savner du?
Jeg savner menneskene, og den arabiske kulturen. Den arabiske kulturen må bare oppleves!

Hvorfor vil du anbefale prosjektet videre?
Jeg vil anbefale prosjektet på det sterkeste. Det er en unik mulighet til å bli kjent med den arabiske kulturen på nært hold, og ikke minst få et innblikk i hvordan helsevesenet driftes i et helt annet land. Jeg lærte utrolig mye på prosjektet, som jeg kommer til å ta med meg resten av livet. I tillegg får man sjansen til å reise i et område med mye historie, noe jeg synes var veldig spennende.

Hva var din beste opplevelse på sykehuset?
Det å være på sykehusene var veldig lærerikt og spennende! Det var spesielt gøy å få være med på fødeavdelingen. Noe annet som ga inntrykk var å gå visitt på det fattigste offentlige syekhuset i Nablus. Her lå pasientene på store fellesrom, og det var vel 3 ganger så mange pårørende som pasienter. Legene var dyktige, men det var lite utstyr, dårlig hygiene og dårlig tid per pasient.

KatinkaEid

Hva var din beste opplevelse på Balata?
Det beste med Balata var å føle at man gjorde noe som nyttet. Barna koste seg på førstehjelpskurs, og jeg håper noe av det vi lærte dem faktisk sitter. For det vil komme situasjoner der de trenger det! Det aller beste var nok å ta dem med en dag på badeland – disse barna kommer vanligvis ikke ut av flyktningsleiren i det hele tatt, og det å se hvor mye de koste seg på badeland var helt fantastisk.

Hva var din favorittutflukt og hvorfor?
Min favorittutflukt var nok turen til Hebron. Dette var en tøff tur, med utrolig mye inntrykk. På denne turen følte jeg at vi virkelig så konflikten på nært hold, og lærte veldig mye.

12767287_10157222710320377_748192434_n

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *