Seks kjappe med Johanne

Johanne Knoph Sandvands

«seks kjappe med NorPal-Sawa»:

11058246_10156428732970377_6547218082244968930_n

Hvorfor søkte du NorPal-Sawa 2015?

Jeg søkte NorPal 2015 mye fordi jeg ønsket å lære om en annen hverdag, og ha en annerledes sommer. Jeg tenkte at prosjektet ville gi meg bedre innsikt og forståelse for mennesker som har helt andre livsvilkår enn meg selv og oss her i Norge. I tillegg tenkte jeg at det å se hvordan barn i en flyktningleir lever andre steder i verden er viktig for å kunne forstå hva slags bagasje mange av flyktningene vi har her i Norge kommer med. Mange av flyktningene i Norge vil på et tidspunkt ha behov for hjelp av helsevesenet, så jeg tenker det er viktig å vite litt om forholdene der de kommer fra.

Hva husker du best fra prosjektet?

Det jeg husker best fra prosjektet er åpenheten til palestinerne som folkeslag. Nesten alle steder vi var, fikk palestinerne oss til å føle at vi var velkommen, og de var veldig interessert i å prate med oss. Mange var veldig raske til å invitere oss inn eller by oss på en kopp kaffe. Her synes jeg nordmenn har noe å lære!
JohanneHebron
Hva var din beste opplevelse på sykehuset?

Min beste opplevelse på sykehuset var dagene vi fikk være med på operasjonsstuene. Jeg synes generelt kirurgene var veldig flinke til å inkludere oss, og vise oss ulike ting, noe som gjorde det veldig spennende å være med på operasjon. I tillegg fikk vi sett mange operasjoner og sykdomstilfeller som man ikke ser så ofte i Norge.
JohanneRontgen

Hva var din beste opplevelse på Balata?

Min beste opplevelse på Balata var da barna fikk prøve seg på ulike caser på slutten av dagen, og vi så hvor flinke de var, og hvor gøy de synes det var å lære om førstehjelp. Det var fint og også se at de barna man ikke trodde hadde lært så mye, faktisk hadde fått med seg en del.Screen Shot 2016-02-17 at 22.28.18

Hvorfor er NorPal-Sawa et viktig prosjekt?

NorPal-Sawa er et viktig prosjekt fordi det fremmer forståelse tvers av kulturer og livssyn. I tillegg gir det innsikt i et annet helsesystem, og viser hvordan det å vokse opp i en flyktning leir kan påvirke et barns helse, både fysisk og psykisk.

Hva var din favorittutflukt og hvorfor?

Min favorittutflukt var turen til Jerico. Denne turen var en av de siste turene vi var på, og selv om det var veldig varmt, så synes jeg dette var en veldig fin tur. Nå kjente vi hverandre ganske godt, og i tillegg var Ramadan over, slik at vi kunne spise før kl. 20 (Jippi!)! På dagen besøkte vi et kloster oppe i et fjell, og på kvelden dro vi på en veldig hyggelig sykkeltur. Etter sykkelturen prøvde vi oss på hesteryggen. I tillegg hadde vi mange fine turen i bussen til Abu Ashraf J .
Johannedod

14 kommentarer om “Seks kjappe med Johanne

  1. With thousands of award-winning articles and community groups, you can track your pregnancy and baby s growth, get answers to your toughest questions, and connect with moms, dads, and expectant parents just like you. clomid cycle

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.